Суворий карантин скасовано. Як відновлюється китайське місто Ухань

ЦІКАВО
01.04.20 - 14:34

Після двох місяців суворого карантину Китай повертається до звичного життя. З 25 березня влада зняла частину обмежень з провінції Хубей, яка стала епіцентром спалаху коронавірусу. Проте залишати місто дозволять лише від 8 квітня. - ТСН.

Перші крамниці в Ухані відчиняють за певних умов - люди стоять у масках на відстані півтора метра один від одного, а на вході їм перевіряють температуру. Наразі карантин послабили і до уханьських супермаркетів вже вишикуються черги покупців, бо з січня люди не могли виходити зі своїх помешкань, продукти їм доставляли прямо до дверей.

 

Пів сотні українців з Уханя евакуювали у лютому: тоді всіх помістили на двотижневий карантин. Нині у місті лишаються ще 4,5 десятка наших співвітчизників і менше третини з них мають намір евакуюватися.

 

В Ухані вже випробовують метро перед запуском, цієї суботи на уханьський залізничний вокзал приїдуть перші потяги. Водночас, випускати людей з міста влада почне лише за два тижні. 

 

Одне за одним відчиняються заклади провінції Хубей. Місцева ділянка Великої китайської стіни вже приймає туристів, але з обережністю.

 

"Ми розділили оглядову зону на різні секції. Кожна з них має охоронців. Вони нагадуватимуть відвідувачам не збиратися докупи і гарантуватимуть їхню безпеку", - зауважив директор офісу управління секцією Бадалін Великої китайської стіни Чжан Вей.

 

Незважаючи на пом'якшення карантинних обмежень, вчені з університету Саутгемптона припускають, що новою проблемою для країни може стати завезення інфекції з-за кордону. За даними китайської влади, минулої доби в країні не зафіксували жодного нового випадку зараження. Натомість 47 людей, інфікованих вірусом, прибули до Піднебесної з-за кордону.

 

Фото Романа Пилипея.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: