Світова тенденція. Цьогоріч 1878 криворіжців вперше захворіли на онкологію

ЗДОРОВ'Я
15.10.19 - 10:57

На обліку у Криворізькому онкологічному диспансері перебувають 18,5 тисячі пацієнтів, які хворіли або хворіють на злоякісні новоутворення. Про це повідомила завідувачка диспансерним відділенням Любов Чайченко.

Відповідно до загальної світової тенденції, рівень онкозахворюваності зростає. Щороку вперше онкологію діагностують у 2,5 тисяч людей.

 

На сьогодні в міському онкодиспансері вже зареєстровано 1878 криворіжців, які в цьому році вперше захворіли.

 

Кваліфікація криворізьких лікарів-онкологів дозволяє надавати медичну допомогу європейського рівня.

 

«Відчуваємо державну підтримку наших пацієнтів – отримуємо деякі препарати для лікування хворих. Не в повному обсязі, але отримуємо препарати для хіміо- та гормонотерапії, деякі інші ліки, яких потребують хворі онкологічного профілю, – зазначила Любов Чайченко. – Сподіваємося, що держава не залишить наших хворих без допомоги, та ми будемо надалі отримувати достатню кількість медикаментів для надання належної допомоги нашим хворим. Маємо дошки інформації про наявність ліків у кожному відділенні, де кожен хворий або його родичі можуть довідатись про наявність препаратів».

 

Комунальне підприємство «Криворізький онкологічний диспансер», побудоване у 1956 році, обслуговує не лише населення Кривого Рогу, а й чотирьох сільских районів: Софіївського, Широківського, Кривоорізького та Апостолівського. Щоденнно в диспансері приймають 230 – 250 пацієнтів.

 

Як ми вже писали, нещодавно декілька сторін підписали меморандум про наміри побудови в Кривому Розі нової онкологічної клініки. Йдеться про будівництво нового корпусу онкологічного диспансеру із сучасним обладнанням, палатами, фінансуванням.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: