Свободу кроликам! В Україні заборонили випробовувати косметику на тваринах

ОФІЦІЙНО
21.01.21 - 13:54

Кабінет міністрів затвердив технічний регламент для косметичних засобів, який забороняє випробування засобів на тваринах в Україні та використання небезпечних барвників, консервантів та УФ-фільтрів.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 20 січня. Згідно з пояснювальною запискою, забороняється використання в косметиці, яка реалізується в Україні, сполук, які класифікують як канцерогенні, радіоактивні речовини та небезпечні барвники.

 

 

"Якщо сьогодні перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів становить 400, то новий технічний регламент встановлює 1 328, а також передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів", - зазначають у МОЗ.

 

 

Крім того, вводять заборону на випробування косметики на тваринах безпосередньо в Україні.

 

 

"Один із важливих аспектів нового регламенту - заборонити випробування косметики на тваринах та дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу", – наголосили в МОЗ.

 

Косметика має бути з відповідним маркуванням. Контроль покладено на Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками. Постанова набирає чинності за 18 місяців після оприлюднення.

 

Джерело - Суспільне. Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: