"Свинячий перепис": на Дніпропетровщині мешкає 209 тисяч диких тварин

ЕКОЛОГІЯ
17.02.20 - 17:13

На Дніпропетровщині провели зимовий «перепис» диких тварин у всіх мисливських господарствах. Перерахували зайців-русаків, фазанів, сірих куріпок, козуль та диких кабанів. Загалом таких тварин на Дніпропетровщині – майже 209 тисяч.

Про це повідомили в департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Для проведення «перепису» лісгоспи використовували метод шумового прогону. Дичину підіймали з уподобаних лежанок погейкуванням, постукуванням, а подекуди – пострілами з мисливської рушниці.
 

Під час таксації нарахували 77,6 тисячі голів сірих куріпок, 92,8 тисячі зайців-русаків, 33,5 тисячі фазанів, 4,1 тисячі козуль, 926 диких кабанів. Загалом нарахували майже 209 тисяч тварин.

 

«Чисельність кабанів та козуль трішки не досягає оптимальних значень. Проте вже декілька років поспіль спостерігаємо збільшення поголів’я диких кабанів», – сказали в департаменті екології.

На Дніпропетровщині – 27 мисливських угідь. Такий облік організовують двічі на рік. Він необхідний для встановлення лімітів на полювання. Завдяки «перепису» можна побачити, наскільки реальна кількість тварин відрізняється від оптимальної. Їхня недостатня або надмірна кількість може порушити екосистему в ареалі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: