Сидітиме довічно! Суд відмовив в апеляції убивці двох патрульних у Дніпрі

РЕЗОНАНС
18.09.19 - 12:39

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін скаргу засудженого до довічного ув'язнення екс-торнадівця Олександра Пугачова на вирок суду першої інстанції. Мова йде про убивцю, який два роки тому розстріляв двох патрульних у Дніпрі.

Нагадаємо, 25 вересня 2016 року поблизу центрального автовокзалу у Дніпрі двоє патрульних зупинили автівку, яка проїхала на червоне світло, та попросили водія пред`явити документи. 

 

Отримавши папери, патрульний повернувся до свого службового автомобіля.

 

Олександр Пугачов знав, що перебуває у розшуку за скоєння інших злочинів на території України. Намагаючись уникнути затримання представниками поліції, він дістав свій пістолет, підійшов до автівки патрульних та, погрожуючи зброєю працівнику поліції, почав вимагати, аби той віддав свою табельну вогнепальну зброю.

 

Отримавши відмову, зловмисник силоміць витягнув поліцейського з машини, поклав його на землю та кілька разів у нього вистрелив. 

 

Від вогнепальних поранень потерпілий помер на місці. Потім затриманий вистрелив у співробітницю патрульної поліції, яка стояла поруч службової автівки, та намагався втекти з місця злочину. 

 

Від отриманих поранень жінка того ж дня померла у лікарні.

 

 

Суд першої інстанції призначив обвинуваченому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, а також постановив стягнути з обвинуваченого на користь потерпілої сторони 3 млн грн моральної шкоди.

 

Не погодившись з таким рішенням суду, обвинувачений подав апеляцію.

 

Але колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу Олександра Пугачова та його захисника, а вирок суду першої інстанції — без змін, - повідомила пресслужба Дніпровського апеляційного суду.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: