Символ тепла, миру та злагоди. 5 січня пластуни передадуть криворізьким вірянам Вифлеємський вогонь миру

СВЯТО
18.12.19 - 14:50

Криворізькі пластуни привезли до нашого міста Вифлеємський вогонь миру.

До Кривого Рогу привезли Вифлеємський вогонь миру. Цю акцію проводять у нашому місті вже третій рік поспіль, - повідомляють пластуни.

 

Вона вже стала традиційною завдяки місцевому осередку Національної скаутської  організації України «Пласт».

 

Вогонь поширюють по всій території України, в тому числі передають його нашим військовослужбовцям в зону проведення ООС.

 

До Кривого Рогу Вифлеємський вогонь миру привезла керівниця місцевого осередку “Пласту” Наталя Сільтєєва.

 

Вогонь миру передадуть парафіянам місцевих релігійних громад та громаді всього міста.

 

Захід заплановано на 5 січня 2020 року з 18:00 біля пам’ятника Козаку Рогу. 

 

Пластуни запрошують всіх охочих долучитися до цієї чудової акції та запалити свічечку від цього символічного вогню, який несе любов, добро та мир!

 

Довідка. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, долаючи кордони і єднаючи християн.

 

У скаутському поясненні, палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу.

 

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху”.

Держава визнала Пласт та його історичний внесок у громадянську освіту молоді, здобуття та становлення незалежності України.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: