Таксиста - прихильника «руського міра» та нацистів - затримала СБУ на Дніпропетровщині

КРИМІНАЛ
04.10.19 - 17:26

Служба безпеки України затримала на Дніпропетровщині проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник «російського козацтва», російської православної церкви та монархізму, – повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей. У соцмережах він агітував за відділення області від України і «приєднання» до РФ на умовах федералізації.

 

Зловмисник підтримував контакти з членами так званих «козачих формувань» терористів.

 

Приватний таксист з Дніпра відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки РФ та пропагував клієнтам фейкові ідеї «руського миру». Значного суспільного резонансу в листопаді 2018 року набула висвітлена у ЗМІ конфліктна ситуація між цим таксистом та дніпровською волонтеркою, якій він намагався нав’язати свої погляди.

 

Під час обшуків правоохоронці вилучили в чоловіка заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку.

 

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Тривають невідкладні слідчі дії.

 

Заходи із викриття зловмисника проводили спільно зі слідчим поліції.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: