Тарас повертається. До 205-ї річниці народження українського генія покажуть новий кінофільм

КУЛЬТУРА
06.03.19 - 16:00

Спеціальний показ художньої стрічки “Тарас. Повернення”, створеної за підтримки Держкіно до 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, відбудеться 9 березня у Національному музеї Тараса Шевченка (Київ).

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані.

Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його особисто помилував цар Олександр II.

Однак військове керівництво Новопетровського форту не поспішає повідомляти про це Тараса і видавати указ про його звільнення. Більше того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, аби поет залишився тут назавжди”, – йдеться у прес-релізі.

 

Як зазначається, показ фільму «Тарас. Повернення» відбудеться 9 березня о 18:00 в Національному музеї Тараса Шевченка. Перед показом відбудеться зустріч із творчою командою картини.

Автором сценарію та режисером фільму виступив актор, літератор і режисер Олександр Денисенко. Його сценарій у 2012 році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Кобзаря.

 

Ролі у фільмі виконують Борис Орлов (у ролі Тараса), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.

Зйомки проходили в Києві, Одесі, на території Аккерманської фортеці у Білгород-Дністровську, а також у Мангістауській і Алматинській областях у Казахстані.

Одеська кіностудія повністю забезпечила знімальний процес технічним обладнанням, унікальними історичними костюмами, а також організувала зйомки у своїх павільйонах.

 

Про дату виходу стрічки в широкий прокат поки не повідомляють. 

 

Фото - зі сторінки фільму у соцмережах.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: