Телефонуйте! Кіберполіція просить повідомляти про фейки щодо коронавірусу

КРИМІНАЛ
18.03.20 - 12:21

"Під час карантину дітей не повинно бути на вулицях, інакше батькам загрожує покарання - позбавлення волі від 2 до 5 років", - мережею ширяться численні фейки про заборону прогулянок, розпилення хімікатів з вертольота, велику кількість смертей від коронавірусу в Україну та безліч інших.

Інформаційно-аналітичні підрозділи департаменту Кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину, - повідомляє поліція.

 

Ті, хто розповсюджує фейки в таких умовах, мають на меті поширення паніки та дестабілізацію ситуації.

 

"Просимо вас використовувати лише офіційні повідомлення органів влади, - звертається до громадян поліція. - Слід критично ставитися до таких чуток та повідомляти до Департаменту кіберполіції про їх поширення за електронною адресою: callcenter@cyberpolice.gov.ua та телефоном - 0442900110 для встановлення джерел їх поширення та притягнення до відповідальності осіб, які поширюють завідомо неправдиву інформацію".

 

Пам'ятайте, з питань, що стосуються порядку організації карантинних заходів та відповідальності за їх порушення, офіційна інформація буде розповсюджуватися виключно офіційними каналами через Інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

 

Зберігайте спокій, не реагуйте на фейки, не довіряйте повідомленням від незнайомих людей і не поширюйте неправдиві чутки далі!

 

Як ми писали, мешканця Чернівецької області покарали за поширення неправдивих чуток про ситуацію щодо захворювання на COVID-19.

 

Як розпізнати фейкові повідомлення ми розповідали тут.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: