"Тепер працює на нас": на Сумщині холодноярівці захопили російський БТР з пушкою "Босфор"

ВІЙСЬКОВІ
17.08.22 - 14:42

На сторінці 93-ої бригади Холодний Яр розповідають про цікаві трофеї, які захопили наші захисники і тепер воюють ними проти окупаційних військ.

Цього разу показали БТР, який холодноярівці «приватизували» у Сумській області біля Тростянця.

 

«Бронемашина потрапила до нас саме у такому вигляді, як вона є. На ходу. Цікава машинка з автоматичною пушкою “Босфор” 30-міліметрового калібру. Саме така пушка використовується на російських військових кораблях. Тепер вона працює на нас!» - розповів офіцер Іван.

 

Він уточнив, що пушка “Босфор” стріляє на відстань до 2 км бронебійно-трасуючими набоями та до 4 км осколково-фугасними зарядами.

 

«Дещо схожа на стандартну пушку БМП, але трішки інший механізм роботи. Відмінність полягає у системі охолодженя гармати. Екіпаж – це командир, навідник, механік-водій та 8 бійців десанту.Коли ми знайшли цю машину, ворог встиг пошкодити деякі механізми, які ми згодом відремонтували. Це було важко, адже жодної літератури або інструкцій для цієї гармати ми ніде не знайшли. Тож довелося розбиратися самотужки. Тепер цей БТР вже наповну воює проти ворога, і, гадаю, ми ще зробимо багато добрих справ завдяки такому озброєнню!", – додав холодноярівець.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: