«Теплоцентраль» надіслала до міськвиконкому своє бачення тарифів на опалювальний сезон 2021/22 рр

ВАЖЛИВО
04.10.21 - 11:18

За розрахунками Теплоцентралі, яка підпорядковується "Нафтогазу", тарифи на тепло можуть зрости у 2,7 рази.

Як повідомив заступник міського голови Андрій Полтавець, підприємство «Криворізька теплоцентраль», що напряму підпорядковується «Нафтогазу», а раніше було у Фонді державного майна, і до діяльності якого місто не має жодного стосунку (директорів для «Теплоцентралі» призначали у Києві і за останній час їх змінилося шестеро), надіслало до виконкому міської ради розрахунки за новими тарифами у зв’язку із підвищенням цін на енергоносії.

 

Зокрема, зростання тарифів на тепло на опалювальний сезон 2021/22 рр може скласти: для населення - на 247 грн. за кожну Гкал, для бюджетної сфери, а це лікарні, школи, дитячі садки - на 3464 грн. або в 2,7 разів, а для інших споживачів, в тому числі малого і середнього бізнесу - на 3461 грн, або також в 2,7 разів. Такі цифри наведені у надісланому «Теплоцентраллю» листі на ім'я заступника міського голови Андрія Полтавця. Зараз «Теплоцентраль» веде додаткові розрахунки.

 

Але позиція міста протилежна: тарифи для криворіжців, які встановлені НКРЕКП в Києві, і так непідйомні, тому на вересневій сесії міськради було прийнято звернення до Кабінету міністрів, профільних міністерств, керівництва НАК «Нафтогаз» і НКРЕКП, які мають виключне право встановлювати ціни на енергоносії, з вимогою забезпечити продаж Кривому Рогу газу українського видобутку за собівартістю – 3500 грн за тис м3. Це дасть можливість міським підприємствам теплокомуненергетики знизити тарифи на тепло й не допустити неминучих соціально-економічних потрясінь.

 

У той же час комунальне підприємство "Криворіжтепломережа" про намір підвищувати тарифи не повідомляло.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: