Територія особливого значення. Криворізьку річку Інгулець включили до Смарагдової мережі

ЕКОЛОГІЯ
11.12.19 - 16:51

До Смарагдової мережі включили 106 нових українських територій (майже 1,5 мільйона гектарів). Серед них – долина річки Інгулець з балкою Зеленою, де «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує розташувати відвал «Степовий-2», – повідомляють представники коаліції «Досить труїти Кривий Ріг».

Смарагдова мережа – це території особливого природоохоронного значення, важливі для збереження біорізноманіття. Її створили в 1998-му році на виконання рішень Бернської конвенції 1979-го року і підтримують держави – члени Ради Європи.

 

Нагадаємо, представники коаліції ДТКР писали заяву до Держбюро розслідувань щодо незаконного будівництва відвалу «Степовий-2». Також зверталися до постійного комітету Бернської конвенції та депутатки Європарламенту Віоли фон Крамон з пропозицією запобігти будівництву відвалу та зберегти території, які мають ознаки Смарагдової мережі.

 

Як ми вже писали, екоактивісти зверталися з заявами щодо заборони будівництва відвалу "Степовий-2" до Президента України, Мінекології та природних ресурсів України, обласного департаменту екології та природних ресурсів та до виконкому Криворізької міськради. 

 

Раніше екологи повідомляли, що Кривий Ріг може увійти до Смарагдової мережі Європи – спільної для усієї Європи природної території, збереження яких важливе для усього континенту. Дві з таких територій розташовані на Дніпропетровщині - у центрі Кривого Рогу. До переліку увійшли басейни річок Саксагань та Інгулець і 14 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею майже 400 гектарів.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: