Ті, хто рятують наші життя. Сьогодні в Україні відзначають День медпрацівника

СВЯТО
16.06.19 - 11:15

Щорічно у третю неділю червня в Україні відзначають День медика. Це професійне свято усіх працівників у галузі охорони здоров’я. Цього року святкування приходиться на 16 червня.

День медичного працівника відзначають також у багатьох країнах світу, наприклад, у Вірменії, Казахстані, Білорусії, Молдові. А в Америці Національний день лікаря США святкують 30 березня.

 

Цього дня лікарі, медсестри та санітари традиційно приймають вітання від пацієнтів, близьких, знайомих, колег і керівників. Останніми роками медики все частіше приєднуються до флешмобів та благодійних ініціатив, приурочених до професійного свята.

 

Відзначимо, медики не завжди носили білі халати. У другій половині XIX століття вони не вважалися обов’язковим елементом одягу лікаря.

 

Робочий одяг білого кольору став набувати популярності у медиків із появою антисептичної теорії Лістера. Її прихильники почали кип’ятити одяг, щоб знезаразити його, а також використовувати для прання грубе мило та вапно. Це призводило до знебарвлення тканини, тому використання білого одягу з щільного полотна було практичним рішенням.

 

Нагадаємо, у Кривому Розі працюють майже 50 комунальних та понад 200 приватних медичних закладів. З нагоди професійного свята, 13 червня у Криворізькій мерії привітали кращих медиків міста.

 

 

Додамо, 14 червня криворізька "тисячка" відсвяткувала свій 30-річний ювілей.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: