Точно не батьки. У МОН розказали, хто має забезпечувати дитсадки масками

ВАЖЛИВО
18.08.20 - 17:22

Державний експерт Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Анна Грищенко наголосила, що забезпечувати дітей та працівників дитсадків засобами захисту мають засновники закладів, а не батьки, - повідомляє УНІАН.

Грищенко зауважила, що більшість дитсадків в Україні перебувають у комунальній власності. 

 

"Тому забезпечення цих садочків та інших закладів освіти належить до компетенції засновників тих закладів. Отже, саме засновники мають забезпечувати усі необхідні засоби: маски, антисептики та інші необхідні матеріали в цей період", - наголосила експертка. 

 

Грищенко також наголосила, що організація діяльності закладів дошкільної освіти в новому навчальному році залежатиме від епідемічної ситуації в країні в цілому та в окремих регіонах. 

 

"За сприятливої ситуації, заклади будуть працювати у звичному для них режимі, створивши максимально безпечні умови для вихованців та працівників", - зазначила вона. 

 

Нагадаємо, на період карантину у дитсадках заборонено використання: багаторазових рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом, вуличного взуття у приміщеннях, проведення масових заходів за участю дітей більш ніж однієї групи та за участі глядачів.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: