Тонкий лід збирає смертельний врожай: в Україні гинуть діти й рибалки

СОЦІУМ
03.01.21 - 11:31

В Україні поки ще не було стійкої мінусової температури, тож на водоймах - дуже тонкий лід. Але це не зупиняє ні дітей, ні безтурботних дорослих, в основному, рибалок. Як наслідок, зростає кількість жертв, - пише Інформ-UA.

Так, за інформацією пресцентру головного управління ДСНС у Полтавській області, в річці Сухий Кагамлик у Кременчузі 31 грудня потонули двоє 10-річних дітей.

 

Школярі, за попередніми даними, прогулювалися річкою і провалилися під кригу. Хлопчики гуляли недалеко від своїх будинків, їх було троє, всі вчилися в одному класі. І коли двоє з них потрапили на тонкий лід і провалилися, третій відразу ж помчав кликати на допомогу батьків. Коли ті прибігли, дітей на поверхні вже не було видно. Їхні тіла дістали рятувальники.

 

У Закарпатській області в ніч з 31 грудня на 1 січня втопився 24-річний хлопець. Разом зі своєю дівчиною він йшов по мосту через річку Лисичанка в Іршавському районі, послизнувся і впав у воду. Тіло потопельця 1 січня знайшли місцеві жителі в річці між населеними пунктами Лисичово і Кушниця.

 

Раніше ДСНС повідомили про те, що 24 грудня в Черкаській області в селі Хлипнівка потонули двоє рибалок, які рятували життя дитини. Всі троє провалилися під лід. Чотирнадцятирічну дівчинку чоловіки таки врятували - вони виштовхнули її на поверхню, а самі стали жертвами власної недбалості. Мало того, що рибалки вийшли на тонкий лід, вони ще й взяли з собою підлітка.

 

 27 грудня надзвичайники врятували в Київській області в місті Миронівка чоловіка, який провалився на кризі місцевого ставка. Його дістали за допомогою рятувального кола і штурмової драбини. У той же день під льодом було виявлено тіло чоловіка в Харківській області, в річці Сіверський Донець.

 

Як ми писали, неподалік Кривого Рогу у ставку теж загинув рибалка. Він рибалив разом із товаришем в селі Андріївка Софіївського району. Човен перекинувся. Один з чоловіків зміг дістатися берега, але потім помер в лікарні від переохолодження. Чоловікові було 39 років. Другий чоловік досі вважається зниклим без вісти.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: