ТОП-10 найбезпечніших країн для соло-мандрів

ЦІКАВО
07.02.19 - 16:53

Найбезпечнішими країнами для сольних подорожей стали Сінгапур, Норвегія та Ісландія, повідомляє портал Іnspired.

Звіт базується на даних Індексу закону та порядку від Gallup за 2018 рік. В опитуванні взяли участь 142 країн. Мешканцям ставили три основних запитання: чи почуваються вони в безпеці, коли перебувають на вулиці вночі самі; наскільки вони впевнені в місцевій поліції та чи нападали на них колись. За результатами виділили ТОП-10 найбезпечніших країн для подорожей на самоті.

 

Сінгапур

Країна майбутнього постійно переймається питанням туризму, адже це найбільша галузь економіки країни. Популярні туристичні місця для туристів — зоопарк, пляжні курорти з туристичними пам’ятками та великий океанаріум.

 

 

Норвегія 

Скандинавська країна зачаровує туристів природою. Основні туристичні принади тут — це фіорди та ландшафти, а також культурні особливості норвезьких міст і селищ.

 

 

Ісландія 

Ще одна країна з живописними краєвидами. Острів Рейк’явік — туристичні ворота Ісландії. Вулкани, льодовики та найбільше джерело в Європі — ця країна знайде чим здивувати туристів.

 

 

Фінляндія 

У країні хокею розвинений зимовий туризм. Здебільшого в Лапландії — це сноубординг, походи на снігоходах, їзда на собачих і оленячих упряжках. З 1996 року в місті Кемі щозими будують величезну снігову фортецю з Крижаним готелем, а північне сяйво привертає до Лапландії численних туристів з усього світу.

 

 

Узбекистан 

Туризм у "країні безмежного простору" включає як активні види відпочинку та спортивного туризму на кшталт скелелазіння й гірськолижного спорту, так і подорожі до археологічних та релігійних пам’яток. Також щоосені в Узбекистані проводиться Міжнародний туристичний ярмарок.

 

 

Гонконг 

Азіатська країна контрастів вражає великою кількістю хмарочосів, розсипом ієрогліфів на незліченних вивісках, суцільним потоком машин і дивним міксом традицій Заходу та Сходу.

 

 

Швейцарія 

Одна з найбагатших країн світу вражає туристів своєю досконалістю. Кращі гірськолижні курорти в Альпах, бездоганний сервіс у висококласних готелях та можливість зустрічі зі світовими зірками. У подорожі до Швейцарії існує єдиний великий мінус — дороговизна.

 

Канада 

Канаду вважають країною мігрантів, тож там і туристів немало. Саме природними пам’ятками славиться ця держава. На її території - велика кількість національних парків та заповідників. Вона одночасно омивається трьома океанами, а величні гірські хребти роблять її ще більш величною.

 

Індонезія 

Цю країну недарма вважають країною райських островів. Тропічні ліси та багата підводна флора й фауна — роблять її ідеальною країною для туристів.

 

 

Данія

Перлина Скандинавського півострова, Казкова країна запропонує туристу найбільший у Європі парк розваг «Тіволі», прогулянки найкращими велодоріжками та екскурсії на пряничні ферми.

 

 

Серед найбільш небезпечних для мандрівок країн, за тими ж джерелами, визнали Венесуелу, Афганістан, Південний Судан, Габон, Ліберію, ПАР, Мексику, Домініканську Республіку, Ботсвану, Сьєрра-Леоне.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: