ТОП-5 міфів про синдром Дауна, які треба спростувати

КОРИСНО
21.03.19 - 12:07

Синдром Дауна –генетичне захворювання, навколо якого розповсюджується найбільше міфів.

У міжнародний День сонячної людини ГО ВБО "Даун Синдром" та Національна спільнота людей з синдромом Дауна США вирішили їх спростувати.

 

Міф 1

СД – це рідкісне захворювання. Насправді, кожна 700-а дитина у світі народжується з синдромом Дауна. Це – одна із найрозповсюдженіших генетичних аномалій.

 

Міф 2

Це спадкова хвороба. Насправді, лише 1% всіх випадків синдрому Дауна мають спадкову причину.

 

Міф 3

Більшість дітей з синдромом Дауна народжується від зрілих батьків. Насправді, більшість дітей з синдромом Дауна народжується від матерів віком до 35 років. Зрілий вік матері підвищує ризики народження дитини  з СД, але не визначає захворювання.

 

Міф 4

Усі люди з синдромом Дауна мають серйозні інтелектуальні ушкодження.  Насправді ж, "сонячні" люди мають легкі або середнього ступеня інтелектуальні відхилення. Вони можуть навчатися у школі разом із дітьми без особливостей та в дорослому житті опановувати професії та успішно працювати.

 

Міф 5

Люди з СД не можуть піклуватися про себе. Це неправильне твердження. Світ знає купу прикладів, коли такі люди не лише піклуються про себе, але й мають успішне життя. «Сонячні» люди можуть турбуватися про себе самі: готувати їжу, прибирати, самостійно їздити в транспорті.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: