Трагічний випадок. Криворіжець потонув, рятуючи онуку

РЕЗОНАНС
27.07.20 - 17:35

26 липня о 17:30 на лінію 101 надійшов виклик. Очевидці повідомили, що в районі Гданцівської греблі, по вулиці Тихій, потонув чоловік. На несанкціонованому пляжі відпочивала сім’я: бабуся, дідусь та 9-річна онучка. Дівчинка не впоралась з бурхливою течією,  почала борсатись і кликати на допомогу. Дідусь, не роздумуючи, кинувся до дитини, та вже скоро допомога знадобилась і йому.

Один із відпочивальників відгукнувся на крики людей, стрибнув у воду та витяг дитину на берег.

 

Доки хлопець рятував дитину, дідусь, на жаль, утопився. Пізніше, коли на місце прибули рятувальники та поліція, тіло 55-річного чоловіка дістали з води та направили на кримінальну експертизу. Смерть кваліфікували як нещасний випадок.

 

Начальник Аварійно-рятувальної мобільної служби рятування на воді Володимир Бєлік прокоментував подію та наголосив на тому, що це місце в районі Гданцівки – небезпечне для купання. Швидкість течії тут близько 9 м/сек., що становить серйозний виклик навіть для досвідчених плавців. Саме в цій частині водойми перетинаються річки Саксагань та Інгулець, а також у літній період триває промивання русла. 

 

 

З початку літнього сезону на водоймах Кривого Рогу загинуло вже шестеро містян, троє з яких – діти. Конкретно в цьому місці у  2017 році потонув 10-річний хлопчик, якого течією затягло на глибину. У 2018 році тут же втопився підліток. 16-річний юнак втрапив до виру біля Гданцівської греблі.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: