Троє дніпровських артистів балету повернулися з зарубіжних гастролей з температурою

ПРИГОДА
17.03.20 - 16:18

До обсервації на Дніпропетровщині доправили гастрольну трупу обласного оперного театру, - повідомляють у ДніпроОДА.

Трупа Дніпропетровського академічного театру опери та балету перервала європейські гастролі через ситуацію з коронавірусом та закриттям кордонів.

 

У трьох учасників колективу виявили незначне підвищення температури. Їх уже доправили під нагляд медичних працівників Дніпровської міської клінічної лікарні № 21. Ще 45 людей перебувають на обсервації на території області. Всі вони почуваються добре.

 

«Нині троє учасників трупи знаходяться в дніпровській клінічній лікарні №21 імені проф. Є.Г.Попкової. Чи у них звичайне ГРВІ, чи COVID-19, виявить подальше спостереження та обстеження, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Валерій Сердюк. – Решта учасників колективу знаходяться в обсервації, де медичні працівники  спостерігатимуть за їхнім станом здоров’я найближчі два тижні. Зараз всі почуваються добре та не мають симптомів хвороби».

До швейцарської Женеви колектив Дніпропетровського академічного театру опери та балету виїхав 11 березня. На гастролі відправилися двома автобусами. Загалом – 44 артисти та працівники сцени і 4 водії.

Проїхавши через Польщу та Німеччину, 14 березня трупа зупинилася на ночівлю у Франції. Через ситуацію з коронавірусом та закриттям кордону гастролі перервали. 
 

Нагадаємо, в Україні виявлено 7 підтверджених випадків COVID-19, жодного – на Дніпропетровщині.

 

Як ми писали, для консультації щодо коронавірусу можна скористатися гарячими лініями. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»