Труба розбрату. ОСББ на Сімбірцева проти Криворізької теплоцентралі

РЕЗОНАНС
25.11.19 - 13:26

Довкола відсутності тепла в ОСББ по вул. Симбірцева, 6 вирують пристрасті. Люди від початку опалювального сезону так і не відчули тепла у своїх квартирах. 

Сьогодні на кільці 95-го кварталу мешканці "замерзлого будинку" вийшли на мітинг із вимогою подати нарешті тепло в їхні оселі.

 

Суть конфлікту полягає в тому, що держпідприємство "Криворізька теплоцентраль", яке має подавати тепло на Симбірцева, 6, ще й досі не включило опалення за цією адресою.

 

Теплоцентраль стверджує, що не може подати теплоносій через те, що відрізок магістральної труби, по якій надходить тепло, не перебуває на балансі жодного з міських підприємств.

 

Керівництво Теплоцентралі піднімало питання і про борги мешканців будинку, але ті стверджують, що колишній борг ЖБК "Рассвет", до якого раніше належав будинок, був реструктуризований і погашений.

 

Нині ж у будинку створене ОСББ "П'ять зірок", яке, за словами мешканців, розпочало свою роботу без боргів. 

 

Не домовившись про вирішення проблеми з Теплоцентраллю, мешканці звернулись по допомогу до міської влади.

 

Сьогодні у мерії намагалися вирішити затяжний конфлікт, щоб якомога скоріше надати людям тепло. Жителів багатоквартирного будинку прийняв директор департаменту розвитку інфраструктури Іван Карий.

 

Однак, згідно з чинним законодавством, врегулювання питання має відбутися насамперед між споживачами (ОСББ) і постачальниками тепла (в даному випадку, держпідприємством Теплоцентраль).

 

Тож до обговорення залучили керівництво ТЦ. Головний інженер підприємства пояснив: тепло людям не включають через те, що вони не хочуть приймати на баланс ОСББ той шматок труби, по якому має надійти теплоносій.

 

Мешканці ж аргументували свою принципову позицію - не хочуть брати трубу, бо потім їм доведеться її обслуговувати.

 

Питання постало руба: хто ж візьме на баланс трубу?

 

Врешті, у ході дискусії містянам запропонували такий варіант - передати трубопровід на баланс ЖБК "Рассвет", яке наразі підлягає ліквідації, щоб усунути бюрократичні перепони і вже зараз дати людям тепло.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: