У 18 разів! ВР підвищила штрафи за спалювання трави та забруднення атмосфери

ЕКОЛОГІЯ
13.04.20 - 15:23

Верховна Рада України сьогодні ухвалила законопроєкт №2339, який передбачає масштабне підвищення штрафів за спалювання трави і забруднення атмосфери.

За цей документ проголосували 328 депутатів.

 

Згідно з законопроєктом, було підвищено у 20 разів штраф за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля – аж до 30600 - 61200 гривень.

 

Також зросли штрафи і за підпали - знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом. Їх підняли у 18 разів – до 91800-153000 гривень.

 

Підвищили штрафи і в Адміністративному кодексі України, зокрема у статті про порушення вимог пожежної безпеки в лісах. За це збільшили штрафи також у 18 разів – до 1530-4590 гривень. Водночас унаслідок знищення або пошкодження лісу через необережне поводження з вогнем чи виникнення лісової пожежі – штрафи зростуть до 4590-15300 гривень.

 

Зростуть штрафи і за самовільне випалювання рослинності або її залишків. Якщо здійснювати таке випалювання на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах – можна отримати штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень. 

 

Джерело – ТСН.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: