У 2019 році в Кривому Розі запрацює нова транспортна мережа і скоротиться залежність містян від маршруток

АКТУАЛЬНО
17.12.18 - 12:37

 За завданням мера Кривого Рогу Юрія Вілкула, в 2018 році була розроблена нова маршрутна мережа міста. Її пріоритет - комунальний транспорт і автобуси середньої та великої пасажиромісткості.

У розробці брали участь провідні фахівці та експерти. Нові, більш зручні та комфортні для криворіжців, графіки руху почнуть діяти вже у першій половині 2019 року.

Аналізуючи зміни, які очікують на криворіжців, начальник відділу транспорту і зв'язку Сергій Сиротюк сказав: «У новій маршрутній мережі помітно скоротиться залежність від« маршруток - на двадцяти семи популярних маршрутах (№3, 205, 208, 210, 223, 231, 250, 255 та інших) буде підвищений клас автобусів - від малої до середньої пасажиромісткості. Крім того, для зручності пасажирів ми змінюємо режим руху маршруток. На 38 автобусних маршрутах режим «маршрутне таксі» переводимо на «звичайний». З введенням нового режиму водії зобов'язані будуть дотримуватися чіткого графіку зупинок і часу. Люди зможуть планувати для себе, коли їм виходити з дому, щоб сісти у потрібну їм маршрутку».

Найбільші зміни очікуються в роботі міськелектротранспорту. Попри відмову Мінфіну у фінансуванні пільг на проїзд в муніципальному транспорті, в Кривому Розі і в 2019 році він буде збережений.

 

За дорученням мера Юрія Вілкула, в проекті бюджету-2019 передбачено кошти для забезпечення пільгового проїзду в муніципальному транспорті.

Директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько пояснив: «Насамперед, ми плануємо збільшити щоденний вихід техніки більш ніж на 37%. Також змінюється схема руху тролейбусних маршрутів. Завдяки оновленню автопарку, придбання нових машин в 2018 році, а також очікуваному надходженню 50-ти нових сучасних тролейбусів, у першій половині наступного року середній інтервал руху на центральних магістралях міста в годину «пік» складе всього 5 - 15 хвилин. Наприклад, інтервал руху між тролейбусами на ділянці "станція Рокувата - 173 квартал" буде 7 - 14 хвилин, "пл. Горького - Автовокзал" - 3 - 10 хв., "пл. Горького - пл. Визволення" - 5 - 8 хв».

 

За 2017 - 2018 роки у межах програми мера Юрія Вілкула з розвитку міськелектротранспорту, місто придбало 8 нових тролейбусів і 17 автобусів, капітально відремонтовані 11 тролейбусів. З них - три з дизель-генераторною установкою. У всіх відремонтованих машинах, в тому числі й гібридних, встановлені автоматична система оголошення зупинок для інформування пасажирів, а також валідатори і QR коди.

З їх допомогою можна здійснити безготівковий розрахунок або розплатитися за проїзд за допомогою телефона з відповідним додатком (Приват24).

«Для нас головне - комфорт і зручність пасажирів. Ми системно і комплексно підходимо до вирішення цього питання. У пріоритеті - муніципальний електротранспорт, тому що він більш доступний для людей і екологічно чистий для Кривого Рогу», - підкреслив мер.

Крім запуску нової техніки, в Кривому Розі вирішується питання з транспортним забезпеченням для віддалених мікрорайонів. Так, з вересня запущений новий маршрут №244, який перевозить пасажирів житлових масивів Центрально-Міського району - через Рудничне, Степове і Рахманівку. Для поліпшення транспортного забезпечення мешканців Змички, було прийнято рішення про продовження тролейбусного маршруту №24.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: