У 2020-му Кривий Ріг буде з оновленими дорогами. Які автошляхи на черзі?

АКТУАЛЬНО
17.02.20 - 13:20

Як ми писали, наприкінці минулого тижня розпочали підготовчі роботи з ремонту проспекту 200-річчя Кривого Рогу.

Протягом 2018-2019 років була відремонтована ділянка від вулиці Едуарда Фукса до Спаської, а цьогоріч мають завершити капремонт автошляху від вулиці Спаської до площі 30–річчя Перемоги, - повідомляє управління преси та внутрішньої політики.

 

«Автомагістраль достатньо навантажена, тому реалізуємо кілька ключових моментів. Відремонтуємо не лише проїжджу частину, а й наведемо лад на тротуарах. Також облаштуємо велосипедні доріжки та встановимо нове зовнішнє освітлення. Хороша практика, і вона буде продовжена, влаштування так званих «острівців безпеки» та огородження посередині дороги, щоб уникнути ДТП й знизити ризики травмування пішоходів на цій частині», - прокоментував заступник міського голови Олександр Катриченко.

 

Довжина ділянки - 1 100 км, буде 8 смуг, по 4 у кожному напрямку руху.

 

На цьому тижні стартує будівництво нової дороги у Саксаганському районі: від мікрорайону Сонячний до вулиці Спаська, завдовжки 354 метрів.

 

«Дороги, якими можна доїхати до мікрорайону Сонячний та Гірницький, навантажені, а нова магістраль дасть можливість зменшити відстань між Ювілейною та Сонячним. І, звичайно, зможемо розвантажити діючі магістралі. Проєктом передбачено будівництво дамби і водовідводу, облаштування тротуарів, велосипедних доріжок та освітлення», - зазначив О. Катриченко.

 

Крім цього, дорожники вже розпочали поточні ремонти автошляхів у кожному районі. Особливу увагу приділять внутрішньоквартальним дорогам, приватному сектору та тротуарам. У планах – відремонтувати більше 100 доріг. У міському бюджеті-2020 на утримання та ремонти доріг передбачено понад 430 млн. грн.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: