У 2020 році Кривий Ріг планує купити ще два соціальних таксі

СОЦІУМ
20.11.19 - 10:42

Наступного року мерія планує придбати дві машини соціального таксі.

Послуга «Соціальне таксі» існує лише в кількох великих містах України. Однак сьогодні вона дуже затребувана серед криворіжців.

 

«У місті на сьогодні обліковано більше півтори тисячі людей, які пересуваються за допомогою візків. Серед них - близько 200 дітей. Понад 1,2 тисячі людей, які не мають власного автотранспорту. Соціальні таксі облаштовані спеціальними підйомниками», - розповідає головний спеціаліст міського департаменту соцполітики Яся Смірнова.

 

Скористатися такою послугою людина може чотири рази на місяць. Діти, хворі на ДЦП та злоякісні новоутворення, користуються соціальним таксі без обмежень. Послуги з перевезення надають у будні. Втім, як виняток, таксі можна замовити в суботу, неділю і в робочі дні після 17.00 у разі від’їзду за межі міста - на санаторно-курортне лікування, реабілітацію, проведення операцій.

 

Заявки надають самі пільговики або їхні законні представники із Будинку милосердя «Затишок». Подбати про це треба не пізніше, ніж за 2 доби до поїздки, зазначивши мету та маршрут.

 

Люди можуть поїхати до лікувальних закладів, реабілітаційних центрів, для вирішення соціальних питань звернутись в органи місцевого самоврядування та виконавчої влади. А також до маршрутів додали відвідування лабораторій та діагностичних центрів.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: