У Чехії на знак протесту проти локдауну відкрилися бари й ресторани

РЕЗОНАНС
25.01.21 - 9:58

До акції протесту проти закриття ресторанів і барів приєдналися сотні закладів по всій країні. 

Організатором акції виступила ініціатива Chcipl pes, яка раніше організовувала низку масштабних акцій протесту проти введеного в країні жорсткого локдауну. 

 

 

"Ми вже давно розчаровані урядом і хочемо показати, що він вибрав помилковий шлях. З нас вже достатньо, і ми вважаємо, що міністрам слід подумати про те, щоб піти зі своїх постів", - зазначає Іржі Янечек, співзасновник руху Chcipl pes.

 

 

У столичній мерії нагадують, що за порушення правил відкритим ресторанам загрожує максимальний штраф у розмірі 20 тис. крон (близько 932 доларів).

 

 

У Чехії ще з жовтня минулого року закриті всі ресторани, паби і бари, а також кінотеатри, театри, зоопарки, тренажерні зали і більшість магазинів. Влада дозволила їм відкритися лише на час різдвяних свят.

 

 

Чехія, де населення близько 10,7 мільйона, є членом ЄС, найбільш постраждалим від пандемії. В даний час в країні зафіксовано близько 930 тис. випадків зараження коронавірусом, а також майже 15,3 тисячі пов'язаних із коронавірусом смертей. Щодня в Чехії фіксують близько восьми тисяч нових випадків захворювання. 

 

 

Джерело 112.ua. Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: