У Чорнобильській зоні, де десятий день гасять пожежу, пішов дощ. Відео

ПОЖЕЖА
14.04.20 - 9:10

У Чорнобильській зоні, де десятий день гасять пожежу, пішов дощ. Однак прогнозувати, коли вдасться побороти вогонь, наразі зарано, оскільки рятувальники постійно виявляють нові осередки займання, дме сильний вітер.

За словами речниці ДСНС Вікторії Рубан, ліквідація пожежі наразі триває, до робіт залучили 400 вогнеборців, - hromadske.

Рубан зазначає, що вогню на самій Чорнобильській АЕС немає. Інспектори з ядерної безпеки перевірили об’єкти ЧАЕС. У ДСНС запевняють, що пожежа під Чорнобилем не несе загрози для атомної електростанції і не досягне сховищ ядерних відходів.
 

Нагадаємо, раніше директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що пожежа палає в двох кілометрах від сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. За його словами, вогонь добрався до Прип'яті.
 

Як повідомляють ЗМІ, полум'я дісталося території біля 5-го енергоблоку ЧАЕС.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.
 

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС. 8 квітня палію було оголошено підозру.

Через пожежі, що тривають у зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію -137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.
 

 

Відео пожежі - нижче

 

Джерела - Громадське, Главком. Фото від Аssociated Press.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: