У День партизанської слави криворіжці поклали квіти до Пам’ятного знаку в Тернівському районі

ПАМ'ЯТЬ
22.09.21 - 11:15

22 вересня в Україні – День партизанської слави. Цього дня громадяни згадують і вшановують учасників підпільно-партизанського руху в Україні в роки Другої світової.

Сьогодні до Пам’ятного знаку у районі колишнього рудника ім. Рози Люксембург, за традицією, прийшли ветерани-тернівчани. Присутні вшанували пам'ять відважних героїв тилу і поклали до монумента квіти. 

 

Урочисто-вшанувальні заходи відбулися і в Довгинцівському районі - у парку Залізничників, біля братської могили, у якій поховані 194 солдати Другої світової.

 

Нагадаємо, на Криворіжжі у період з вересня 1941-го по лютий 1944 року діяли 14 підпільних груп і 3 партизанські загони. Звільнення Дніпропетровської області від нацистських окупантів почалося з вересня 1943 року.

 

Відзначаючи День партизанської слави, ми виявляємо шану тим, хто під час окупації не скорився, став на шлях збройної боротьби з ворогом. Ми схиляємо голову перед ветеранами-патріотами: і тими, хто не дожив до наших днів, і тими, хто крізь усе життя проніс біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: