У Дніпрі навчатимуть фахово ідентифікувати зниклих безвісти, жертв катастроф та збройних конфліктів

АКТУАЛЬНО
25.02.19 - 16:13

На Дніпропетровщині відкрили перший в Україні Гуманітарний тренінговий центр судово-медичної ідентифікації.

У Дніпрі відкрили Гуманітарний тренінговий центр судово-медичної ідентифікації. Такий заклад – перший в Україні.

Тут будуть вести не тільки теоретичну підготовку фахівців, а й практику. Тренінговий центр працюватиме у Дніпропетровському обласному бюро судово-медичної експертизи. 

«Гуманітарний тренінговий центр – це академічна платформа, необхідна для покращення роботи вітчизняної судово-медичної системи. Тут навчатимуть експертів, які ідентифікують зниклих безвісти, жертв катастроф та масових конфліктів. Це особливо актуально для нашої країни через події на Донбасі», – розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко. 
 

У Центрі навчатимуть судово-медичних експертів, працівників правоохоронних органів, надзвичайників, представників ЗСУ та членів пошукових груп. Перший курс із судово-медичної ідентифікації триватиме три тижні. Учасники прослухають лекції та пройдуть практичні заняття. 

«Представників цивільних і військових структур вчитимуть діяти максимально скоординовано та злагоджено. Це необхідно, щоб якнайшвидше ідентифікувати загиблих та передати тіла їхнім рідним для гідного поховання», – пояснив начальник Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи Валерій Войченко. 
 

Із українськими спеціалістами працюватимуть закордонні експерти, запрошені Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Вони ділитимуться найсучаснішими технологіями судово-медичної експертизи, психологічної підготовки, особливостями роботи з рідними зниклих безвісти. 

Інструктори, які пройдуть навчання у Центрі, зможуть передавати свій досвід усім, хто залучений до пошуку та роботи з тілами загиблих. 

 

Нагадаємо, на Краснопільському цвинтарі неподалік Дніпра, на Алеї невідомих солдатів поховані тимчасово не встановлені загиблі воїни АТО. Станом на 17 березня 2016 року, на кладовищі були поховані 272 вояки. Встановити імена полеглих українських героїв та перепоховати їх на рідній землі можна лише за допомогою ДНК-експертизи. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: