У Дніпрі Президент Петро Порошенко нагородив бійців АТО, привітав театр Шевченка і відвідав Центр матері та дитини

ПОДІЯ
18.12.18 - 13:01

У понеділок, 17 грудня, на Дніпропетровщині з робочим візитом перебував Президент України Петро Порошенко. 

Він нагородив державними нагородами воїнів Української добровольчої армії, які воювали на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Президент зустрівся з ветеранами в музеї Героїв АТО, де представлена різноманітна інформація про подвиги українських героїв.

Нагороди з рук Глави держави також отримали відома дніпровська волонтерка Яна Зінкевич і лікар Юрій Скребець.

 

"Дніпропетровщина - саме той край, жителі якого в прямому сенсі стоять на передовій захисту України. 25 тисяч мешканців реггіону поповнили українське військо, пройшли горнило війни. Це - найбільше в країні. Висока честь вручити українським бійцям державні нагороди", - зазначив Порошенко.

Подарунок президент зробив Дніпровському театру ім. Шевченка, присвоївши йому статус національного. Петро Порошенко привітав керівників та творчу трупу театру із такою важливою подією, особисто завітавши до видатного закладу культури.

 

Крім того, гарант відвідав відкритий минулого тижня новий хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва.

Корпус був побудований Дніпропетровською облдержадміністрацією. На думку президента, він відповідає новітнім світовим стандартам медицини.

«Цей центр зараз - найкращий в Україні. Раніше, щоб отримати послуги такого рівня, треба було їхати за кордон. Тепер медичну допомогу надаватимуть кваліфіковані фахівці тут, у Дніпрі. Раніше не було необхідного обладнання, і діти, які народилися з проблемами, були, де-факто, приречені. Сьогодні можна зайти в операційну, де стоїть найсучасніший в Україні ангіограф. Це, в тому числі, результат децентралізації, завдяки якій місцеві бюджети отримують гроші. Це результат зусиль обласної влади та державного фонду регіонального розвитку», - зазначив Петро Порошенко.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: