У дніпровському Музеї АТО презентували благодійний арт-календар. Кошти підуть на тепловізори

КОРИСНО
11.12.18 - 17:31

«Мішка», «покемон», «дашка», «карандаші». Військовий сленг – у малюнках. Такий арт-календар на 2019-й презентували в дніпровському Музеї АТО.

«Мішка», «покемон», «дашка», «карандаші». Військовий сленг – у малюнках. Такий арт-календар на 2019-й презентували в дніпровському Музеї АТО.

Гроші з його продажу підуть на придбання тепловізорів для бійців. 

Це проект Благодійного фонду «Повернись живим». Щороку його наповнення змінюється. 
  
«Календарем 2019 року ми хотіли показати, наскільки глибоко війна впливає на всі сфери життя, включно з мовою. Це, зокрема, поява нового сленгу. «Птічка», «мішка», «покемон» - їх використовують вже не лише на фронті, а й у мирному житті. Ми графічно зобразили ці слова», – зазначив засновник фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега. 
  
Календар має вигляд військового словника. 
  
«Кожна з 12 сторінок нагадує старий підручник з ДПЮ – допризовної підготовки юнаків. Так зробили для впізнаваності. Людина бачить малюнок, розуміє, що він з книги, та читає тлумачення. Деякі навіть не вірять, що це оригінальна робота, придивляються – чи не відскановані зображення», – розповів ілюстратор робіт Олександр Ком’яхов. 
  
Фонд надрукував 800 календарів. Вартість одного календаря – 500 грн.

Перший тепловізор вже допоміг придбати радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. Його передали 25-й окремій повітрянодесантній бригаді. 
  
«Придбані календарі отримають школи, лікарні та просто всі охочі. Хочу, аби вони були в кожного. Важливо, щоб наші люди розуміли – війна триває. Завершиться вона лише тоді, коли останній російський солдат покине кордони нашої країни, а над Донецькою та Луганською облдержадміністраціями замайорять українські прапори. А поки це не сталося – допомагатимемо, як можемо», – наголосив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. 
  
«Цей прилад допомагає виявити та знешкодити ворога. У нас таких два, це буде третій. Вистачить!» – запевнив командир роти 25-ї бригади Володимир Трусов. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: