У крамницях закрили полички з засобами гігієни, які не потрапили під заборону

СОЦІУМ
08.01.21 - 13:10

У крамницях неможливо купити одяг, панчохи, каструлі, фарбу для волосся або крем для взуття, бо відтепер діє правило «усе, що не дозволено продавати, – заборонено». 

Щоправда, у покупців виникає чимало запитань: на поличках, звідки купувати «заборонено», стоять зубна паста і шампуні. А це ж засоби гігієни, якими торгувати можна.

 

Крім того, людям не зрозуміло, як саме купівля панчох чи шкарпеток може сприяти поширенню коронавірусу?

 

У деяких магазинах такий товар все-таки відпускають, але слід звернутись до касира особисто.

 

Нагадаємо, на період дії посилених карантинних заходів забороняється:

відвідування закладів освіти будь-якої форми власності, крім дитячих садочків; робота кафе, барів, ресторанів, крім доставки та роботи навинос; проведення всіх заходів; робота ТРЦ, окрім роботи в них суб'єктів господарювання, діяльність яких дозволяється; приймання відвідувачів закладами культури і проведення культурних масових заходів (крім закладів із виробництва аудіовізуальних творів, роботи історико-культурних заповідників та організації гірськолижного дозвілля); приймання відвідувачів спортивними залами, фітнес-центрами та робота басейнів; робота суб'єктів господарювання у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, окрім винятків, які дозволяються; діяльність непродовольчих ринків.

 

Дозволяється:

робота громадського транспорту, міжміське та міжнародне авто-, авіа- та залізничне сполучення; торгівля продовольчими товарами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та ветеринарними препаратами, засобами гігієни, засобами зв'язку та кормами для тварин, побутовою хімією та друкованою пресою (в магазинах, 60% торговельної площі яких призначені для торгівлі продуктами харчування); технічне обслуговування та ремонт авто; робота АЗС (без зон харчування), банків, поштових операторів, перукарень та салонів краси (виключно за попереднім записом), готелів (за умови, що зони спільного харчування працюватимуть з 6-ї до 11-ї ранку, а розважальні заходи не відбуватимуться); спортивні заходи професійних клубів (без присутності глядачів); робота із збирання і заготівлі відходів.

 

Прогнози говорять про поступове зростання кількості хворих на COVID-19 впродовж січня-лютого 2021 року, і, як наслідок, збільшення навантаження на медичну систему (зокрема і через сезонне зростання кількості хворих на грип). Наразі 1/3 всіх госпіталізованих із діагнозом COVID-19 - пацієнти у важкому стані. Крім того, вірус почав вражати більшу кількість дітей та молодь.

 

Фото з мережі Інтернет

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: