У Кривому Розі 130 випускників склали НМТ на 200 балів

ОСВІТА
13.08.22 - 15:41

За підсумками основної сесії Національного мультипредметного тесту 130 криворізьких випускників отримали найвищі бали. 

Про це повідомив начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул під час брифінгу за підсумками 12 серпня.

 

«У цьому році за результатами Національного мультипредметного тесту сто тридцять юних криворіжців склали тести на 200 балів. Минулого року 200 балів отримали лише 6 випускників. Пишаюся нашою молоддю і бажаю успіхів та нових перемог!» - зазначив О. Вілкул.

 

Загалом випускники Дніпропетровщини посіли третє місце після Києва та Львівщини, - повідомили в облраді.

 

644 учасники тестування отримали максимальний результат. Найбільше 200-бальників у нашому регіоні з математики — 433. Найменше – з української мови — 134.

 

«Цьогорічне тестування дійсно мало незвичний для нашої країни форматі. Уперше в історії України масове тестування проходило в режимі онлайн. З урахуванням ситуації в країні та психологічного стану дітей умови його проведення були значно спрощені. Замість 14 предметів ЗНО минулих років цього року випускники звітували про свої знання лише з трьох предметів. Окрім того, з процедури тестування був вилучений такий важливий компонент, як пороговий бал «склав-не склав», – зазначила директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова.

 

Раніше такий поріг долали не всі учасники тестування. Зараз же всі, хто складав НМТ, зможуть отримати шанс на вступ, навіть із невисокими результатами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: