У Кривому Розі - 4 хворих на коронавірус, 11 - з підозрою, два медзаклади закриті

ТЕРМІНОВО
13.04.20 - 11:25

Епідситуація у Кривому Розі за тиждень: захворюваність на грип та ГРВІ знизилась на 41%, епідпідйому по ГРВІ немає. Кількість виїздів швидкої допомоги на виклики по ГРВІ та пневмоніях не збільшилась, - повідомляють у мерії.

На сьогодні в інфекційній лікарні перебувають 7 пацієнтів: у чотирьох із них встановлено діагноз коронавірусна хвороба.

 

Стан хворих - ближчий до задовільного, пацієнти отримують медикаментозне лікування, спостерігається позитивна динаміка.

 

У одного з пацієнтів у п'ятницю було взято контрольні аналізи для ПЛР-тестування для того, щоб перевірити, чи подолав чоловік хворобу. Сьогодні такі ж тести медики планують зробити ще двом хворим на коронавірус.

 

Лікарня № 3, в якій лежала жінка з коронавірусною інфекцією, з п'ятниці залишається закритою для нових пацієнтів. Там ізольовано 66 осіб (пацієнти і медперсонал).

Усім було зроблено швидкі тести. З них 2 показали слабопозитивний результат і 3 - позитивний. В усіх пацієнтів зібрали аналізи для ПРЛ-дослідження.

 

Закритий на дезінфекцію і діагностичний центр на пл. Визволення. В діагностичному центрі, в якому працювала хвора жінка, коло контактів складає 33 особи. В цьому осередку швидкі тести показали позитивний результат у трьох осіб. Вони - на самоізоляції та очікують результати ПРЛ-тестів. 

Також з цією пацієнткою (з 3-ї лікарні) контактували сімейний лікар та дві медичні сестри. Вони теж на самоізоляції, швидкі тести - негативні.

 

Відпрацьований перелік осіб, які також могли контактувати з хворою. Вони поміщені на самоізоляцію та протестовані.

 

Таким чином, на сьогодні у нашому місті - 4 діагнози підтверджено й 11 підозр на коронавірусну хворобу. 26 осіб прийнято на самоізоляцію протягом вихідних. З пневмоніями за останню добу госпіталізовані 4 людини, усім зроблено тести, які показали негативний результат.

 

Загалом на самоізоляції в місті перебувають 920 криворіжців.

 

Швидких тестів Кривий Ріг на сьогодні має в достатній кількості. Вони є у швидкої допомоги, в інфекційній лікарні, 7-ій, 17-ій лікарнях і в тисячці. На цьому тижні очікують на прибуття ще близько 20 тисяч швидких тестів. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: