У Кривому Розі гуртожиток по вулиці Каткова реконструюють в житло для переселенців

АКТУАЛЬНО
10.06.19 - 13:53

Кривий Ріг залучає кошти міжнародних партнерів на створення житла для переселенців, які переїхали до Кривого Рогу з початку бойових дій на Донбасі.

 Нагадаємо,  з Українським фондом соціальних інвестицій підписано меморандум для реалізації двох субпроектів.

 

Йдеться про поліпшення житлових умов внутрішньо переміщених осіб коштом ґрантів від уряду Німеччини.

 

«За проектом, перший поверх гуртожитку по вулиці Каткова, 25 реконструюють в соціальне житло. Плануємо облаштувати в гуртожитку до 20 кімнат. Всі роботи фінансуватиме уряд ФРН. Розпорядником виділених коштів буде Український фонд соціальних інвестицій. Внесок міста - розробка проектно-кошторисної документації. Решта робіт будуть виконувати за ґрантові кошти», - пояснив директор міського департаменту розвитку інфраструктури Іван Карий.

 

Створення умов для внутрішньо переміщених осіб - лише перший субпроект меморандуму.

 

Другим стане капітальний ремонт дитячого садка неподалік гуртожитку.

 

Проект для участі в конкурсі на отримання ґранту готували фахівці департаменту розвитку інфраструктури міста та громадська організація «Егіда-Центр».

 

З 2014 року понад 17 000 мешканців Донбасу знайшли притулок у Кривому Розі. Більше 7,5 тисячі людей залишилися жити і працювати в нашому місті. Близько 200 людей і досі мешкають у модульному містечку.

 

Як ми повідомляли, у межах проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» уряд Німеччини виділив 9 мільйонів євро. 450 тисяч із них підуть на розвиток соціальної інфраструктури нашого міста.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: