У Кривому Розі на мікрорайоні Ювілейному відкрилася нова амбулаторія

ЗДОРОВ'Я
21.05.19 - 14:05

На Ювілейному запрацювала нова амбулаторія № 13  Центру первинної медико-санітарної допомоги №4. Вона стала 44-им медзакладом первинної ланки серед створених у місті з 2011 року. За комфортністю, оснащенням та кадровим потенціалом нова амбулаторія повністю відповідає сучасним вимогам до надання медичних послуг.

Амбулаторія розрахована на 10 тисяч дорослих та 1,5 тисячі маленьких пацієнтів.

 

«Я думаю, все, що потрібно, ми зробили, колектив укомплектований. Тобто створено все для зручності пацієнтів. Якщо люди прийшли сюди, вони повинні отримати комплексну допомогу», – відзначив на відкритті міський голова Юрій Вілкул.

 

Нова амбулаторія – 6-та, збудована у місті за програмою співпраці зі Світовим банком. Медзаклад оснащений сучасним медичним обладнанням. Працюватимуть тут 4 лікарі загальної практики сімейної медицини, 9 медичних сестер та лікар-гінеколог.

 

«Амбулаторія готова надавати ряд безкоштовних медпослуг, необхідних для первинної медико-санітарної допомоги. Починаючи з найпростіших – гострота зору та слуху, електрокадіографія, артеріальний тиск, внутрішньоочний тиск, аналізи», – пояснила завідувачка амбулаторії №13 ЦПМСД №4 Ольга Мишакова.

 

Не так давно мешканцям Ювілейного доводилось прямувати зі своїми недугами за 3 км – до 3-ї амбулаторії, яка біля 5-ї міськлікарні. Тепер максимальна відстань до медичної установи складе 800 м. Сьогодні сюди вже завітали перші пацієнти.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: