У Кривому Розі - нові карантинні обмеження. Що заборонено, а що дозволено?

ВАЖЛИВО
23.09.20 - 10:24

З 22 вересня у Дніпропетровській області діють нові карантинні обмеження. Таке рішення прийняла обласна регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації.

Тепер  по усій області, в тому числі у Кривому Розі, заборонено:

 

- відвідування шкіл, садочків, закладів позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом  хворим на COVID-19 перебуває більше ніж 50% учнів та персоналу;

 

- проведення дискотек;

 

- робота розважальних закладів (нічних клубів);

 

- діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо). 

 

Театрально-концертна діяльність не припиняється, але діє з дотриманням карантинних норм.

 

«Нині Дніпропетровщина – у «зеленій» зоні. Проте кількість хворих щодня невпинно зростає. Тільки за останню добу в регіоні виявили 100 нових випадків коронавірусу. Аби не наражати на небезпеку учнів та вчителів, обласна комісія ТЕБ та НС врегулювала правила, за якими заклади освіти відправлятимуться на карантин. Якщо більше половини дітей та працівників контактували з людиною, у якої підтвердили COVID-19, навчання в закладі тимчасово призупиняється. Йдеться про дитсадки, школи, гуртки», – пояснив губернатор області Олександр Бондаренко. 

 

Станом на 12:00 22 вересня, коронавірусну інфекцію виявили у 78 учнів, 81 педагога та 4 працівників шкіл Дніпропетровщини. Дистанційно навчаються окремі 129 класів, усі 5-11 класи однієї школи П’ятихатського району та усі 1-4 класи однієї школи Межівської ОТГ. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: