У Кривому Розі обговорили питання реалізації державної політики у галузі містобудування, архітектури та земельних відносин

АКТУАЛЬНО
20.02.19 - 10:27

У Кривому Розі відбулося засідання круглого столу з питань реалізації державної політики у сфері містобудування, архітектури та земельних відносин.

У форумі взяли участь міський голова Юрій Вілкул, депутати міськради, представники Асоціації міст України, Асоціації «Земельна спілка України».

Організатором заходу виступив Громадський союз при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

 

Павло Міхайліді, голова Громадської ради при Мінрегіоні підкреслив: «Величезне спасибі Кривому Рогу, меру Юрію Григоровичу за те, що відгукнулися на нашу ініціативу про проведення «круглого столу». Наші експерти працюють у багатьох регіонах. Ми хочемо дізнатися проблематику, яка виникає у органів місцевого самоврядування при реалізації законодавства в сфері містобудування, земельних відносин. При такій кількості законів колізії будуть виникати. У Кривому Розі працює сильна команда, багато ваших ініціативи є прикладом для всієї країни і нам важливо дізнатися думку криворіжців».

Мер зазначив: «Багато прийнято законів у цій галузі. Вони неоднозначні, і в різних містах - різні підходи до розуміння і трактування тих чи інших норм. Ми виступаємо за єдиний підхід з дуже важливих для жителів питань у галузі містобудування та земельних ресурсів. Все повинно бути доступно, законно, максимально прозоро і зрозуміло для людей».

Експерти відзначили високу кваліфікацію фахівців Криворізького міськвиконкому. Було озвучено ряд пропозицій. В основному, вони стосувалися питань розробки детальних планів, передачі земельних ділянок в користування і у власність, спрощення процедури для людей, переліку документів і складу графічних матеріалів, яким, на жаль, сьогодні в законодавстві немає чіткого визначення.

«Багато проблем ми обговорили, проаналізували і передамо напрацювання криворізьких колег до комітету Верховної Ради з містобудування. Вони будуть враховуватися при прийнятті змін до закону «Про регулювання містобудівної діяльності», - сказала Тетяна Медвецька, аналітик Аналітичного центру Асоціації міст України з питань земельних ресурсів та комунального майна.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: