У Кривому Розі оновили музей АТО та нагородили бійців орденом «Слава нації»

ПАМ'ЯТЬ
05.02.20 - 16:28

В Координаційному центрі допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям оновили музей. На відкриття прийшли ветерани антитерористичної операції. У кімнаті пам'яті провели молебень. 

Більше півтисячі експонатів із зони бойових дій - у музеї Координаційного центру.

 

Нещодавно його оновили: відремонтували обшивку стін, покращили освітлення, утеплили вікна. Розмістили нові світлини в трьох кімнатах. Повністю оновили кімнату пам'яті загиблих героїв, виготовили 146 звичайних фотографій, та 150 – формату А2.

 

Розмістили фотографії тематично: в одній кімнаті - портрети загиблих бійців, у двох інших -  композиції про фронтові будні.

 

На відкритті музею двох воїнів нагородили орденом «Слава нації». Його заснував центр разом з кількома іншими громадськими організаціями. Одним з нагороджених був ветеран АТО Ігор Остимчук.

 

«Нашим завданням було розгромити, знищити опорний пункт противника на південній околиці Авдіївки. Бій тривав до 9-ї години ранку. Вже закінчувалося пальне і в танках, і в БМП. Операція розпочалася 26-го липня, а 28-го – визволили Авдіївку», - розповів Ігор Остимчук.

 

Орденом «Слава нації» нагородили і Олега Булатова. Посмертно. Він загинув у травні 2015-го, допомагаючи своїм побратимам вибратись із засідки ворога біля села Катеринівка Луганської області.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: