У Кривому Розі під час рейду виявили 200 літрів контрафактного алкоголю

АКТУАЛЬНО
12.03.19 - 10:59

У Кривому Розі  відбувся рейд із перевірки торгових точок з продажу неліцензованого алкоголю. 700 обстежених торгових точок та майже 200 зафіксованих фактів продажу — статистика 2018 року. Боротьба з незаконним обігом алкогольних напоїв продовжується і зараз.

Ні акцизної марки, ні найменування — продаж такого товару заборонений. В учасників рейду були питання були й щодо відсутності інформації в куточку споживача та санітарної книжки продавчині. Порушення закону тут виявлені не вперше. Торік на цьому ж місці був встановлений факт продажу алкоголю на розлив.

«Було застосовано фінансову санкцію в розмірі 6800 гривень. Це було у 2018 році, у 2019 ми знову отримали від мешканців повідомлення, що тут продовжується продаж неякісних алкогольних напоїв, які не підтверджені жодним документом», — пояснила начальниця відділу організації підприємництва міського управління розвитку підприємництва Майя Борисенко.

 

 

Та справжній алкогольний клондайк виявили в складському приміщенні магазину. Понад 200 літрів контрафактного алкоголю та порожні пляшки з кришками. Скільки такого ж алкоголю вже продано — невідомо. Чим загрожує вживання подібного напою — добре знають у Держпродспоживслужбі.

«Ця продукція може бути виготовлена з сировини, яка містить метиловий спирт. Наслідком вживання такого напою може стати погіршення самопочуття, можна завдати великої шкоди здоров’ю, людина може осліпнути. У такій горілці можуть міститися кетонові тіла та альдегіди, сивушна олія — це все токсичні продукти», — пояснює лікар із гігієни харчування Тетяна Семенова.

 

Загалом порушення Закону про обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів — доволі часте явище. Торік їх зафіксували у двохстах із семисот перевірених торгових точок. Фінансових санкцій до порушників застосовано на суму майже 2 мільйони гривень.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: