У Кривому Розі планують збудувати новий історико-краєзнавчий музей. Долучайтесь до обговорення!

КУЛЬТУРА
27.05.20 - 16:14

У Кривому Розі, на місці аварійної шкільної будівлі, небезпечної для перебування дітей, пропонують збудувати новий історико-краєзнавчий музей, - повідомляє управління преси та внутрішньої політики виконкому. - Громадськість міста запрошують до обговорення!

Історико-краєзнавча спільнота Кривого Рогу, громадськість і міське управління культури ініціюють створення сучасного музейного комплексу в історичному центрі міста.

 

Розмістити його планують по вулиці Олександра Поля (на місці колишнього аварійного приміщення КСШ №20).

 

За 60 років міським музеєм зібрано понад 122 тисяч предметів, серед них - унікальні палеонтологічні та археологічні зібрання, нумізматична, етнографічна й книжкова колекції, картини видатних майстрів  та інші рідкісні речі, світлини й документи. Ця скарбниця має бути доступна всім.

 

На превеликий жаль, площа теперішньої будівлі закладу по вул. Каунаській, 16а не дозволяє реалізувати всі нагальні питання роботи музею.

 

Потреба часу – значне розширення фондових приміщень та експозиційних залів, модернізація музейного обладнання, впровадження новітніх технологій у демонстрації та зберіганні експонатів, облаштування наукової бібліотеки, художньої галереї, конференц-зали та приміщення для проведення кінолекторіїв.

 

Наукові співробітники закладу розробили орієнтовний план-схему нової будівлі, що відповідатиме сучасним принципам організації музейної справи.

 

Криворіжці, підтримайте ініціативу, долучайтеся до обговорення актуальної теми на сторінці управління культури.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: