У Кривому Розі провели чергову перевірку роботи маршрутних таксі

АКТУАЛЬНО
15.02.19 - 13:21

П’ята ранку, одна з контрольних точок випуску маршрутних таксі на лінію. Фахівці з відділу транспорту та зв’язку свою ранкову перевірку починають саме звідси.

 Перевірку автомобіля почали з візуального обстеження. Тріщини і відколи на лобовому склі, несправні склоочисники та світлосигнальна система авто — найчастіші несправності бусів. У технічній ямі механік більш детально оглядає авто, перевіряє ходову частину та електрику. Наступний крок — перевірка документів та наявності візуальної інформації в салоні транспортного засобу.

«Насамперед, перевіряється наявність передбачених документів: візуальну інформацію щодо автомобільного перевізника, який обслуговує даний маршрут, витяг із правил перевезення пасажирів, перелік пільгових категорій і хто є страховиком», — пояснює головний спеціаліст відділу транспорту і зв’язку Павло Катричев.

 

 

Важливий і огляд салону автомобіля. Чистота, надійність кріплень сидінь і поручнів та справний аварійний вихід — основні вимоги безпеки та комфорту. Чи не найголовнішим чинником є тверезий стан водія та його самопочуття.

«Спочатку перевіваємо загальний стан водіїв. Питаю, як вони себе почувають, вимірюю артеріальний тиск, і якщо раптом у водія якісь скарги, то я повинна все перевірити. Обов’язково проводимо тест на алкогольне та наркотичне сп’яніння. Якщо водій не проходить тест, то усуваємо його з маршруту», — розповідає медичний працівник ПАТ «АТП-11205» Любов Орел.

 

 

Загалом перевірили майже 30 маршрутних таксі з трьох автотранспортних підприємств. Без зауважень не обійшлося. Через незадовільний санітарний стан, 284-у маршрутку відсторонили від пасажирських перевезень.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: