У Кривому Розі реконструюють меморіал пам’яті студентів і викладачів гірничорудного інституту

ПАМ'ЯТЬ
10.09.20 - 13:48

Два дні тому розпочалась реконструкція меморіалу пам’яті студентів, викладачів та співробітників гірничорудного інституту. Монумент розташований біля корпусу КНУ по вулиці Пушкіна. 

У роки Другої світової близько півтисячі студентів та викладачів гірничорудного інституту пішли на фронт. Не всі з них повернулись живими.

 

До 40-ї річниці перемоги біля цього корпусу збудували пам’ятний меморіал. Тепер він потребує оновлення. Роботи вже почалися, їх виконують за кошти небайдужих містян. Фінансову підтримку надали Олександр Вілкул та Костянтин Павлов. 

 

«Безумовно, я завжди виступав за те, щоб наше місто розвивалося. Але майбутнього без фундаменту не буває, а фундаментом є наша історія, пам'ять та історична правда про подвиг нашого народу. За останні роки ми реконструювали десятки таких меморіальних комплексів та пам'ятників. Просто тому, що це наш синівський обов'язок», - каже Костянтин Павлов, голова міської організації партії "Опозиційна платформа - За життя".

 

Обсяг робіт попереду - значний, кажуть представники ініціативної групи. 

«Плануємо повну заміну покриття майданчику, на якому стоїть пам'ятник. Потім - часткова заміна гранітної плитки, яка відпала, фарбування монумента у бронзовий колір», - коментує Андрій Мазанка, член ініціативної групи з реконструкції меморіалу.

 

Реконструкцію меморіалу мають завершити до 1-го жовтня. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: