У Кривому Розі розпочали перевірки підприємств та організацій щодо пожежної безпеки

АКТУАЛЬНО
12.12.19 - 10:50

У Кривому Розі розпочали додаткові перевірки підприємств, установ, організацій та об’єктів бізнесу щодо виконання вимог правил пожежної безпеки.

У мерії  провели позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Піднімали питання невідкладних протипожежних заходів в освітніх і лікувальних закладах, об’єктах бізнесу та інших установ з масовим перебуванням людей.

 

Міський голова підписав розпорядження про посилення протипожежних заходів у Кривому Розі та удосконалення роботи у сфері цивільного захисту населення.

 

"Мають бути перевірені обов’язкові вимоги протипожежної безпеки: плани евакуації людей із будівель, звільнення запасних виходів від сторонніх предметів, перевірка пожежних гідрантів та рукавів, наявність вогнегасників, сигналізації та іншого обладнання. Це стосується всіх установ, організацій, підприємств міста, де перебуває велике скупчення людей. Керівникам цих установ - ще раз провести роз’яснювальну роботу зі своїм персоналом про правила пожежної безпеки та дії у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події», - зазначив Олександр Катриченко, заступник міського голови.

 

Співробітники ДСНС зазначають, що відповідальне ставлення та усвідомлення важливості правил безпеки убезпечить життя криворіжців.

 

«Важливо дотримуватись Правил пожежної безпеки, як у власному житлі, так і на робочому місці. Елементарні порушення - несправність електромережі, порушення правил експлуатації побутових електроприладів, використання саморобних обігрівачів, закриті ґратами вікна та відсутність запасних виходів часто призводять до виникнення пожеж, які спричиняють матеріальні збитки та людські жертви. У медичних, освітніх закладах та на об’єктах з масовим перебуванням людей весь комплекс організаційних заходів, направлений на збереження безпеки людей, забезпечує персонал закладу. Всі працівники повинні знати свої обов’язки і нести відповідальність за евакуацію з будівлі», - сказав Олександр Нападайло, головний фахівець відділу цивільного захисту Криворізького міського управління Головного управління ДСНС України.

 

Також на засіданні обговорювали заходи забезпечення громадського порядку та запобігання надзвичайних ситуацій під час Новорічних та Різдвяних свят.

 

«Яскраві обгортки та передсвятковий настрій спонукають громадян купувати численні петарди, салюти та феєрверки. Проте трапляється так, що замість очікуваних веселощів, людина може отримати травми. Необхідно купувати піротехнічні вироби тільки в спеціалізованих торгових місцях і вимагати у реалізаторів сертифікат якості. У жодному разі не купуйте петарди й феєрверки у місцях стихійного продажу! Перед використанням цих виробів уважно ознайомтеся з інструкцією і суворо дотримуйтесь вказівок», - зауважив Олександр Нападайло.

 

Як ми писали, від несправного подовжувача (за попередньою версією вогнеборців) в Одеському коледжі спалахнула пожежа, яка забрала життя 16 людей. Рятувальники вже дістали всі тіла зі згарища.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: