У Кривому Розі розширили перелік послуг, на які можна отримати часткову компенсацію за комуналку

ВАЖЛИВО
11.01.20 - 10:33

У Кривому Розі міську програму з часткової компенсації на оплату послуг тепло- і водопостачання продовжили та розширили, - повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики.

У 2020-му році планують розширити перелік послуг, на які можна отримати компенсацію, доповнити перелік категорій криворіжців, які мають право на таку допомогу та зменшити перелік документів, що підтверджують статус пільговика. Такі зміни до порядку розглядатимуть на січневому засіданні виконкому.

 

П’ятий рік поспіль у Кривому Розі надають допомогу на оплату комунальних послуг, тобто часткову компенсацію вартості послуг тепло- або водопостачання та водовідведення. Компенсація складає 500 гривень.Її проводять не готівкою, а перераховують на рахунок підприємства-постачальника послуг за тепло або за воду на погашення наявних боргів, або за рахунок подальшої оплати.

 

«У 2019 року таку підтримку отримали понад 143 тисячі сімей на загальну суму 71,7 млн грн. Такий вид допомоги передбачено і на 2020 рік. Крім того, буде розширено перелік послуг, на які можна отримати компенсацію. До існуючих раніше додається послуга з управління будинком. Також, за завданням міського голови Юрія Вілкула, розширено перелік категорій криворіжців, які мають право на допомогу, а ще зменшився перелік документів, що підтверджують статус пільговика», - зазначила директорка департаменту соціальної політики Інеса Благун.

 

З цього року мешканці гуртожитків, окрім відомчих та студентських, будуть отримувати компенсацію одразу на два види послуг, по 500 гривень на кожну. Перша матеріальна допомога - на утримання будинку, друга - на вибір мешканця гуртожитку: за постачання теплової енергії або за централізоване водопостачання і водовідведення.

 

Оформити та отримати матеріальну допомогу містяни зможуть протягом року. У цьому році вимоги до документів для оформлення часткової компенсації спростили.

 

«Необхідно лише подати заяву та довідку, що підтверджує статус пільговика: з місця навчання, з місця роботи в бюджетній організації, перебування на обліку у службі зайнятості та інші. Також, пред’явити оригінал паспорту, ідентифікаційного коду та посвідчення пільговика, а копії їх вже не потрібні», - сказала Інеса Благун.

 

Заяви та документи будуть приймати до 1 грудня 2020-го року у районних управліннях праці та соціального захисту населення.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: