У Кривому Розі стартував освітній проєкт із підготовки фахівців металургійної справи

БІЗНЕС
21.04.21 - 16:15

У Кривому Розі стартував масштабний освітній проєкт за підтримки «АрселорМіттал» із підготовки висококваліфікованих фахівців металургійної справи. Перед молодими юнаками та дівчатами відкриваються перспективи здобуття якісної освіти, отримання професії та кар’єрного росту.

Компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» підписала меморандум про нову бакалаврську програму з Криворізьким національним університетом, Державним університетом економіки і технологій та Міністерством освіти і науки України.

 

Підприємство за три роки інвестує близько 70 мільйонів гривень у навчання, стипендії та міжнародне стажування. У межах проєкту випускники 11-х класів матимуть можливість безкоштовно навчатися в університеті за унікальною  освітньою програмою з залученням найкращих українських та іноземних фахівців.  

 

 

«Збудувати найвищий арт-об’єкт у Британії? Будь ласка! Інвестувати мільярд у «зелену» економіку Кривбасу? Будь ласка! І таких прикладів – безліч. Наша мета – фахівці нового покоління, люди відповідальні, сміливі, з глобальним мисленням, які не чекають, а власноруч будують своє майбутнє», - сказала директорка департаменту з персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юлія Чермазович.

 

У подальшому випускники освітнього проєкту сформують команду фахівців для «АрселорМіттал».

 

Перший заступник міського голови  Кривого Рогу Євген Удод підкреслив: «Один із найважливіших напрямків Стратегії мера Костянтина Павлова - підвищення якості освіти молоді. У цей процес ми інтегруємо і промислові підприємства, зокрема, підтримуємо проєкт «АрселорМіттал Кривий Ріг», який буде реалізовуватися у вищих навчальних закладах міста. Але це тільки перший етап. Покращувати систему освіти потрібно починаючи зі школи. Молодь повинна отримувати профорієнтацію, загальні знання і профільні навички. Наша головна мета – зберегти унікальність міста, зробити його більш привабливим та комфортним, а значить -  зберегти молодь, яка б залишалася у Кривому Розі».

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: