У Кривому Розі створили майже 600 ОСББ. Як місто допомагає в їх життєдіяльності

КОМУНАЛКА
08.10.19 - 13:58

У Кривому Розі вже створено майже 600 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Тільки торік з'явилися 68 нових ОСББ.

 

Міські програми підтримки ОСББ допомагають робити домівки затишними та комфортними - за 8 років у Кривому Розі відремонтовано понад 150 таких будинків.

 

На це з міського бюджету виділили майже 57 млн грн. За ці гроші капітально ремонтували покрівлі, оновлювали міжпанельні шви, утеплювали фасади, міняли ліфти, системи централізованого опалення і холодного постачання, модернізували електричні мережі та електрощитові.

 

«Криворіжці беруть на себе відповідальність не тільки за власне житло, але й за будинок і прибудинкову територію. Місто, зі свого боку, надає допомогу з місцевого бюджету на виконання ремонтних робіт. Така спільна турбота дуже ефективна. У цьому році передбачено 10 млн грн на капремонти ОСББ», - зазначив директор департаменту розвитку інфраструктури Іван Карий.

 

У 2019 році проведений відкритий конкурс міні-проектів «Мій будинок - ОСББ». З 73 учасників визначені 13 переможців, які отримали сертифікати переможців.

Жителі самостійно визначали, що саме вони планують відремонтувати, яку підрядну організацію обрати, самостійно контролюють якість виконання робіт. 

 

Крім того, у Кривому Розі вже третій рік поспіль діє програма відшкодування частини кредитів, що надають ОСББ та житловим кооперативам для проведення енергоефективних заходів. Вже з початку 2019 року 36 ОСББ отримали з міського бюджету 1,3 млн грн для того, щоб погасити частину кредитів на впровадження енергозберігальних технологій. Вони установили в будинках сучасні пластикові вікна і двері, утеплили фасади та оновили міжпанельні шви своїх будинків.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: