У Кривому Розі триває робота волонтерських центрів з прихистку переселенців

СОЦІУМ
17.06.22 - 14:14

У Кривому Розі працює волонтерський центр тимчасового перебування переселенців «Українці переможуть».

Прихисток організували за ініціативи депутата Херсонської облради Ігоря Йосипенка. Адже з початком бойових дій до Кривого Рогу поїхали чимало мешканців саме з Херсонщини. 

 

«Центр відкрився ще в березні. Ми приймали всіх людей, хто потребував допомоги. Зараз у нас переважно мешканці Херсонської області. Спочатку дуже багато людей було. Багато приїжджали, ночували і їхали далі. Хтось тимчасово зупиняється у нас. Центр пропонує і проживання, і харчування. Є душ, пральня, ігрова кімната. Все безкоштовно. Харчування гаряче, домашнє», - розповіла нам волонтерка центру Галина Скрипник.

 

Волонтерять тут переважно криворіжці, а також мешканці Херсонщини.

 

«Наші криворіжці – неймовірні. Я їх обожнюю. Вони приносять – я плачу. Чого б ми не потребували - з усім зразу допоможуть. Ось сьогодні для діток принесли велосипеди, самокати. Якщо закінчуються продукти – принесуть одразу не на один, а на 30 борщів», - поділилася волонтерка.

 

Зараз у центрі перебувають близько 30 людей. Переважно це мами з дітками. Також сюди приходять отримувати гуманітарну допомогу вже й ті переселенці, які знайшли інше житло у нашому місті.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: