У Кривому Розі триває робота з виділення землі для воїнів АТО 

ВАЖЛИВО
25.02.19 - 12:58

На останньому засіданні міська робоча група ухвалила понад тридцять заяв про надання земельних ділянок учасникам бойових дій та їхнім родинам. Депутати розглянуть це питання на березневій сесії міськради. У пріоритеті — заявки від членів сімей загиблих, інвалідів та поранених.

Робота міської робочої групи з розгляду заяв учасників бойових дій та членів їхніх сімей щодо надання у власність земельних ділянок розпочалась із 2015 року. З два роки було надано 200 ділянок у 5-ти районах міста. Уся документація для їхніх власників була розроблена коштом міського бюджету. У січні поточного року міськрада затвердила проекти землеустрою ще 237 ділянок під садибне будівництво в межах міста.

«На вулиці Старовокзальній у Центрально-Міському районі — 122 ділянки, у Довгинцівському районі на вулиці Сергія Параджанова — 105 ділянок, вул. Молодіжній — 10 ділянок. Графічні матеріали щодо розподілу цих ділянок передані тимчасовій робочій групі. На сьогодні від учасників АТО, ООС та членів їхніх сімей надійшло близько трьох із половиною тисячі заявок», — зазначила голова тимчасової робочої групи Віра Вернигор.

 

 

Майже 300 земельних ділянок між вулицями Самарська та Шполянська у Довгинцівському районі розподілялися торік. Однак зібрана документація потребувала доопрацювання за чинним земельним законодавством. У робочій групі зазначають, що  незабаром ці ділянки безкоштовно перейдуть у приватну власність заявників-АТОвців або їхніх родин. Міська робоча група знову взялася за перегляд повного реєстру заяв із 2014 року.

«Звертаюся до хлопців, які писали заяви у 2014–15 роках, вам необхідно підійти в 530 кабінет для узгодження. Коли ми почали перевіряти реєстр, багато хто змінив номер телефона та місце проживання. Необхідно узгодити дані, аби отримати земельні ділянки», — пояснює Віра Вернигор.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: