У Кривому Розі триває театралізоване дійство - Турнір сталевого міста. Фоторепортаж

ЦІКАВО
05.10.19 - 12:49

Сьогодні об 11.00 біля «Сонячної Галереї» розгорнулось театралізоване дійство - Турнір сталевого міста. Непогода, звісно, внесла свої корективи у сценарій свята, але ті нечисленні криворіжці, хто не злякався дощу, мали нагоду зануритись у середньовічну атмосферу.

Помірятися силами до Кривого Рогу прибули учасники з Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Києва. Одягнені у важкі лицарські обладунки, спортсмени б'ються зброєю, виготовленою за історичними зразками.

 

Глядачі можуть приміряти лицарські обладунки, потримати в руках справжню зброю і зробити світлину біля шатра у фотозоні.

 

"Історичний середньовічний бій є досить молодим сучасним видом спорту, який набуває популярності в Україні. У нашому місті він також потроху розвивається. Його прихильники вже 10 років збираються в клубі історичного фехтування «Град Крицевий». Під час Турніру сталевого міста відбувається повноконтактна битва із застосуванням сталевої незаточеної зброї. Лицарі змагаються в одиночних поєдинках «Щит і меч», «Баклер меч» і в масовому бою три на три та п’ять на п’ять", - розповідають організатори турніру.

 

На думку капітана клубу історичного фехтування Євгена Доценка, середньовічні бої — це чудова альтернатива традиційним видам спорту: «Як кожний активний спорт, він формує сміливість, уміння дивитися людям у вічі, бойовий дух. Окрім того, прищеплює інтерес до історії, краєзнавства. Хлопці й дівчата, які серйозно цим займаються, шиють собі речі, вишивають, вивчають кухню тієї епохи, готують за старовинними рецептами. Це набагато більше і ширше поняття, ніж спорт».

 

Захід організував клуб історичного фехтування «Град Крицевий» за сприяння Об’єднання Відповідальних Громадян.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»