У Кривому Розі у вентиляційному стволі покинутої шахти загинули двоє екстремалів-блогерів

ТЕРМІНОВО
03.02.20 - 10:06

Сьогодні уночі, о 23-46, у вентиляційному стволі №3 покинутої криворізької шахти загинули двоє екстремалів-блогерів.

Трагічна подія сталася в Саксаганському районі на вул. Льотчиків. Надшахтна споруда належить “ЦГЗК”.

 

"Група з 5 блогерів планувала зняти відео спуску в покинутий вентиляційний ствол, - повідомляє пресслужба ДСНС. - Вони зламали решітку на вході до покинутої надшахтної споруди. За допомогою альпіністського обладнання двоє чоловіків спустились вглиб ствола.

 

Чоловіки зірвались з мотузок та впали в вентиляційний ствол". 

 

Інші учасники групи розповіли гірничорятувальникам, що вони планували знімати відео, але з якихось причин двоє з них обірвалися донизу.

 

На місці трагедії працювали гірничорятувальні відділення оперативного та 2-го взводів Державного воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС України.

 

Вони спустились до ствола для надання допомоги й порятунку потерпілих.

 

О 03-45 гірничорятувальники знайшли тіла загиблих на горизонті - 550 м.

 

О 05:49 за допомогою нош тіла транспортували до ствола ШУ ПАТ «АМКР» та в кліті підняли на поверхню, де передали працівникам поліції.

 

Далі трупи чоловіків направили до СМЕ для встановлення причин смерті.

 

Імена загиблих:

1. Тілінін Володимир Миколайович, 1984 р.н.

2. Ткаченко Денис, віком приблизно 30-35 років. Інші дані встановлюють.

 

"Це не перший смертельний випадок на цьому стволі, - прокоментував нашим журналістам представник пресслужби ДВГРЗ Влад Смоляной. - Тут уже загинув один чоловік десь три роки тому. І ось ще двоє. Загалом таких неексплуатованих стволів більше 10 по Кривому Рогу. І щоразу багато охочих туди залізти, щось розпиляти, винести, вкрасти. Хочу звернутись до всіх екстремалів: ви не дотримуєтесь заходів безпеки, не знаєте специфіки таких споруд, не розумієте ступінь загрози життю і створюєте серйозні проблеми для себе, своїх родин, для підприємств. Подумайте про себе, про свої сім’ї та про тих, кому доводиться ставити під загрозу власне життя заради порятунку інших, а також про законність своїх дій". 

 

 

 

Фото ДСНС.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: